Η Περιοχη

Το νησί της Θάσου είναι το βορειότερο από όλα τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και βρίσκεται μεταξύ της χερσονήσου του Αγίου ‘Ορους και της Καβάλας. Απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Διαθέτει εκπληκτική φυσική ομορφιά και μάλιστα αυτό αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους είναι διάσημο. Δεν απαιτείτε μεγάλος χρόνος για να φτάσετε στο νησί, στην πραγματικότητα, μπορείτε να φτάσετε στη Θάσο σε 35 λεπτά από το λιμάνι της Κεραμωτής!

Η Θάσος είναι σχεδόν κυκλική και έχει μια άγρια ομορφιά, τα βουνά καλύπτονται με πλούσια και πυκνά δάση, κυρίως πεύκα, αλλά και πλατάνια και δρυς, στο νησί υπάρχει ακόμα ένα αρχαίο δάσος κέδρων. Στη περιπλάνηση σας στο νησί θα βρείτε ρυάκια και καταρράκτες στο βουνό που καταλήγουν μέχρι τη θάλασσα και τις υπέροχες παραλίες.

Η Αστρίς η Αστρίδα βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τον Ποτό Θάσου. Λέγεται ότι πήρε το όνομα της από τον καθαρό και ξάστερο ουρανό της τα καλοκαιρινά βράδια.
Στην περιοχή υπάρχουν πανέμορφες παραλίες με κατάγαλανά νερά όπως αυτή της Ψιλής Άμμου η οποία είναι άρτια οργανωμένη και η Γκιόλα, που αποτελεί μια κλειστή φυσική θαλασσινή λίμνη. Γνωστές είναι ακόμη οι παραλίες Σαλονικιός, Αη Βασίλης, Καλάμι.

Μετά την Αστρίδα θα βρείτε την Μονή Αρχαγγέλου, μια γυναικεία μονή αφιερωμένη στον προστάτη του νησιού Μιχαήλ Αρχάγγελο χτισμένη πάνω στα βράχια για να διακρίνει εγκαίρως τους πιθανούς επιδρομείς από θάλασσα και να προστατεύεται από αυτούς. Στους επισκέπτες της προσφέρει μια μαγευτική θέα του Αιγαίου.